Ik ga op reis en ik neem mee … mijn (zonne)bril!

Het is zomervakantie, je bent klaar om op reis te gaan en de wereld te zien.

Maar als je niet goed voor je bril zorgt, zal je misschien niet veel zien … Je bril verliezen of beschadigen op reis, kan je vakantie echt verpesten. Check daarom onze tips en vertrek goed voorbereid op reis.

Reservebril

Neem altijd een reservebril mee, want als je op reis gaat kan je uiteraard niet zomaar even binnenspringen bij ons om je bril te laten herstellen. Maar ook wanneer je gewoon thuis bent en je bril gaat plotseling stuk, is een reservebril heel handig. Wij zullen jouw bril altijd met veel plezier voor je herstellen, maar houd er rekening mee dat grote reparaties enkele dagen in beslag kunnen nemen. Op dergelijke momenten komt je reservebril ook erg goed van pas.

Ook voor contactlensdragers is een reservebril een goed idee, bijvoorbeeld wanneer je een lens kwijtraakt of geïrriteerde ogen hebt.

Reservebril verplicht in auto

Een reservebril of -lenzen in de auto is trouwens verplicht in een aantal Europese landen. Heb je dit niet geregeld als je bijvoorbeeld op vakantie gaat? Dan riskeer je een boete en gevaarlijke verkeerssituaties bij slecht zicht.

Berg je bril op in een brillenetui

Berg je bril altijd veilig op in een stevige brillenetui! Zet je bril niet op je hoofd of hang hem niet aan je kledij, want dit is de makkelijkste manier om hem te beschadigen of te verliezen. Een brillenkoordje of -ketting kan altijd helpen als je hem toch even dichtbij wil houden.

Vliegreis

Ga je op reis met het vliegtuig? Berg je ene bril op in je handbagage en je andere bril in je ingecheckte bagage. Wanneer je bagage vertraging oploopt of verloren raakt, heb je zo toch altijd een bril bij je.

Poetsen met microvezeldoekje

Neem zeker een microvezeldoekje mee in je etui om je bril(lenglazen) te poetsen. Langdurig contact met zonnecrème, zeewater of zweet kan je glazen beschadigen. Geef je (zonne)bril dus regelmatig een grondige poetsbeurt.

Kopie voorschrift

Als je je bril op reis beschadigt of verliest, moet je misschien in het slechtste geval een nieuw exemplaar kopen in het buitenland. Daarom is het altijd handig om je sterktes te kennen en een kopie van je voorschrift bij te hebben. Je kan dit gemakkelijk op je smartphone in een app, samen met je andere reisdocumenten, offline bewaren.

Vergeet je zonnebril niet

Zeker als je met de auto op reis gaat of op zon- of watersportvakantie gaat, is een zonnebril met gepolariseerde glazen geen overbodige luxe. De reflecties zullen je niet langer verblinden.

Zorg er ook voor dat jouw kinderen beschermd zijn tegen de schadelijke uv-stralen. Je zou ze toch ook geen hele dag zonder zonnecrème in de zon laten spelen? Kies voor een kinderzonnebril met 100% uv-filter.

Sportvakantie

Verkies je een actieve vakantie? Als je veel gaat sporten kies je best voor een sportbril. Deze kan ook op sterkte, zal veel beter aansluiten op je gezicht en dus beter blijven zitten.

Contactlenzen

Welke soort contactlenzen draag je best op reis? Als je de voorkeur geeft aan onderhoudsvrije lenzen of vaak het water ingaat, kies je best voor daglenzen. Deze gooi je na het zwemmen meteen weg. Met maandlenzen moet je heel goed opletten tijdens het zwemmen, want er zitten ontelbare bacteriën, virussen en gevaarlijke micro-organismen in het water. Als je deze niet elke keer goed reinigt na het zwemmen, dan is de kans op een infectie heel groot.

Fijne vakantie!