Unieke ogen. Unieke lenzen.

Mét advies. Contactlenzen zijn uitgegroeid tot pareltjes van draagplezier en kijkcomfort. Ben je op zoek naar de lens die écht bij jou past? Wij adviseren je met plezier in jouw zoektocht. Ontdek hier hoe wij te werk gaan!

Oogmeting 

Aan de hand van een grondige oogmeting krijgen we meer inzicht in jouw ogen. Zo bepalen we nauwkeurig de correcte sterkte voor jouw contactlenzen.

Met onze hypermoderne Medmont maken we daarna een visuele voorstelling van het hoornvlies van je ogen. We bekijken de vorm in detail, zodat de lens zo goed mogelijk op jouw ogen past. 

Op basis van dit resultaat kunnen we de contactlens optimaal aanpassen aan jouw ogen. Een te strakke contactlens zorgt voor verminderde productie van traanvocht, terwijl een te losse contactlens voor te veel beweging zorgt van de lens en dus voor ongemak.

De nieuwe Medmont is nóg nauwkeuriger en biedt meer oplossingen op het gebied van droge ogen en speciale lenzen (bv. nachtlenzen).

Maak een afspraak
Image

Contactlenzen inzetten

We bespreken welk type lens voor jou het meest comfortabel zal zijn en leren je het inzetten en uitnemen van de lenzen aan. Geen zorgen, met onze handige tips & tricks heb je het in no time in de vingers!

Bekijk ook in de video hiernaast hoe je lenzen kan inzetten en uitnemen. Neem rustig de tijd en maak je geen zorgen als het niet meteen lukt. Practice makes perfect! Het proces zal al snel heel natuurlijk en eenvoudig aanvoelen.

Wil je extra hulp of heb je nog vragen? Kom gerust langs en we helpen je met veel plezier. 

ontdek soorten lenzen

Lenscontrole

Met onze biomicroscoop controleren we een laatste keer of de lens goed op je oog past. Hierna ben je volledig klaar om je nieuwe vrijheid te ontdekken!

Ben je een ervaren lensdrager? Laat je ogen en lenzen minimum 1 keer per jaar controleren door ons, zélfs als je een perfect zicht hebt. We bekijken de globale gezondheid van jouw ogen en gaan op basis hiervan over tot eventuele correcties, indien nodig.

Heb je soms last van een troebel zicht, hoofdpijn of andere ongemakken? Kom snel langs bij ons en we helpen je verder. 

Nazorg, controles en aanpassingen zijn heel belangrijk én inbegrepen in onze service. Spring dus regelmatig eens binnen, zo kunnen we eventuele oogaandoeningen vroegtijdig ontdekken en behandelen.

MAAK EEN AFSPRAAK
Image
Image

Reiniging en onderhoud

Je ogen reinigen zichzelf, maar je contactlenzen trekken net vuil aan. Om je ogen gezond en je zicht scherp te houden, is het belangrijk je lenzen elke dag te reinigen. Het draagcomfort vermindert als je je lenzen niet goed of niet vaak genoeg reinigt.

Bovendien zijn droge ogen vaak een gevolg van niet goed gereinigde lenzen, doordat de aanslag de bevochtiging door middel van tranen belemmert. Met lenzenvloeistof verwijder je deze aanslag, waardoor oogproblemen voorkomen kunnen worden.

ONTDEK ONZE TIPS & TRICKS

Droge ogen

Systane oogdruppels zorgen voor 8 uur verlichting voor geïrriteerde, vermoeide of droge ogen. Een alles-in-één formule! Het hele aanbod van Systane is bij ons verkrijgbaar. 

Tips tegen droge ogen:

  • Neem pauzes tijdens het lezen of werken op de computer, zodat je ogen kunnen rusten.
  • Vermijd zoveel mogelijk irriterende stoffen zoals pollen, rook en andere zwevende deeltjes.
  • Droge ogen kunnen te wijten zijn aan verschillende factoren zoals veroudering, hormoonverandering, contactlenzen, bepaalde sorrten medicatie, lezen of rijden. Ons dagelijks gebruik van schermen kan er ook voor zorgen dat we vergeten te knipperen. 
  • Blootstelling aan wind en zon kan ervoor zorgen dat de tranen sneller verdampen. Wanneer je buiten tijd doorbrengt, draag dan een zonnebril
  • Neem contact op met ons als je symptomen van droge ogen ervaart, we helpen je graag verder met de juiste behandeling
Image

Afspraak

Wil je zélf zien wat we voor jou kunnen doen? Contacteer ons voor advies op maat.

Maak een afspraak